Onze peutergroep biedt kinderopvang aan kinderen tussen de 2 en 4 jaar.

Ook hier kijken wij naar de ontwikkeling van de kinderen om te bepalen of zij toe zijn aan deze groep. Alle stappen worden van te voren met de ouders besproken.

Deze groep is gesitueerd in een ruimte van 6 x 9 wat één grote kinderopvang ruimte betreft met veel ramen wat het geheel heel licht en zeer prettig voor de kinderen maakt.

Door deze enorme ruimte binnen onze kinderopvang hebben de kinderen veel ruimte om te rennen en te spelen. We hebben een glijbaan waar de kinderen tussen de activiteiten door lekker op kunnen spelen.

De kinderen beginnen de dag met 10 minuten gym. Daarna eten zij vers fruit en kiezen zij een activiteit.

Rond de lunch eten de kinderen brood. Na het brood gaan zij slapen of rusten, tenzij dat niet meer bij hun ontwikkeling hoort dan worden zij gewoon vermaakt. Ook krijgen alle kinderen bij de Ridderspeelzaal warm eten.

Het is een geschreven regel dat de kinderen elke dag naar buiten gaan (als het droog is). Dit kan zijn spelen in onze grote tuin met de vele fietsjes, driewielers en stepjes of gezellig met zijn allen in de bolderwagen de eendjes eten geven of naar de kinderboederij.

Echter doen wij ook veel op de lokatie zelf. Te denken aan muziek door middel van liedjes zingen en de leidsters maken gebruik van de muziekkoffer. Ook komt er regelmatig voor alle groepen een muziekjuf. Elke dag knutselen de kinderen thema gericht met een educatieve knipoog zodat ze nieuwe dingen bij leren. Leren mag leuk zijn.