Deze groep van onze kinderopvang is voor 1- en 2-jarige kinderen die al kunnen stappen.

Vanuit de babygroep zullen onze kindjes overgaan naar de dreumesgroep. Wij kijken dan echt naar de individuele ontwikkeling kijken van onze kindjes en niet naar de leeftijd. Zo bepalen wij telkens de overgang van groep naar groep binnen onze kinderopvang.

In elke groep van ons kinderdagverblijf stimuleren wij onze kindjes om te groeien en bloeien en halen wij het beste uit ze op sociaal, emotioneel, creatief, ondernemend en motorisch vlak, maar laten ze daarbij wel in hun waarde.

Op onze kinderopvang leren onze kindjes de eerste basis handelingen zoals kleuren, plakken en verven. Er staat een ballenbak waar ze tussen de activiteiten door in kunnen spelen. Deze ballenbak wordt ook educatief gebruikt; de kinderen kunnen hier bijvoorbeeld de kleuren leren, maar ook sociaal gedrag door te delen, opruimen of wachten.

Wij draaien regelmatig muziek om met de kinderen een dansje te doen en de liedjes mee te zingen. En minstens 1 keer per week gebruiken wij op de dreumesgroep de muziekkoffer waarin muziekinstrumenten en bijbehorende materialen zitten.

Wanneer de kinderen er aan toe zijn gaan ze door naar de peutergroep.