De Peutergroep een onderdeel van de kinderopvang en is voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar.
Vanuit de Dreumesgroep komen de kinderen in de Peutergroep. Deze groep is voor ongeveer de 2 tot 4 jarigen. Ook hier kijken wij naar de ontwikkeling van de kinderen om te bepalen of zij toe zijn aan deze groep. Alle stappen worden van te voren met de ouders besproken.

Deze groep is gesitueerd in een ruimte van 6 x 9 wat één grote kinderopvang ruimte betreft met veel ramen wat het geheel heel licht en zeer prettig voor de kinderen maakt.

Door deze enorme ruimte binnen onze kinderopvang hebben de kinderen veel ruimte om te rennen en te spelen. Er is een glijbaan waar de kinderen tussen de activiteiten door lekker op kunnen spelen.

De kinderen beginnen de dag met 10 minuten gym. Daarna gaan zij vers fruit eten en kunnen zij daarna middels een kaartjessysteem een activiteit kiezen.
Rond de lunch eten de kinderen een broodje (of warm eten indien gewenst) en gaan daarna lekker slapen of rusten.

Het is een geschreven regel dat de kinderen elke dag naar buiten gaan (als het droog is). Dit kan zijn spelen in onze grote tuin met de vele fietsjes, driewielers en stepjes of gezellig met zijn allen in de bolderwagen de eendjes eten geven of naar de kinderboederij.

Echter doen wij ook veel op de lokatie zelf. Te denken aan muziek door middel van liedjes zingen en de leidsters maken gebruik van de muziekkoffer. Elke dag word er thema gericht geknutseld met een educatieve knipoog om de kinderen nieuwe dingen bij te leren. Leren mag leuk zijn. 1 a 2 keer per maand worden er peutergymlessen gegeven, waarbij een sportdocent samen met de leidsters gymlessen aan de kinderen van die dag geeft.

  • ridderspeelzaal_peutergroep1
  • ridderspeelzaal_peutergroep2
  • ridderspeelzaal_peutergroep3
  • ridderspeelzaal_peutergroep4